Hipp,hipp hurra! Spleiset har bursdag.

Spleiset har bursdag, og i går kunne vi feire Spleiset sin 1 års dag. Det har vært et helt utrolig spennende og innholdsrikt år. Vi har lyst til å dele litt av reisen, med dere.

For 2 år siden ble gründeren bak Spleiset, Kristine, gravid samtidig som hun ble oppsagt i sin daværende stilling i oljebransjen. Ildsjelen Kristine ble da nødt til å tenke nytt. Kristine som alltid har vært interessert i mennesker og kjærlighet, fant sin inspirasjon hos Patti Stanger (kjent fra tv-programmet Millionær søker kjæreste).

Bergen trenger dette, tenkte Kristine som selv har vært ute på sjekkeren og dagens datingmarked. Hun har personlig fått erfare svakhetene med dagens nettdating, og ønsket å «ta tilbake den gammeldagse etikette». Hun ønsket å skape en diskre og konfidensiell datingtjeneste med fokus på det personlige og menneskelige. En tjeneste som hjelper deg til å finne den rette matchen ved hjelp av personlige intervju, kvalitetssikring og tett oppfølgning.

Kristine hadde lenge drømt om å skape en ny datingtjeneste og når hun mistet jobben fant hun ut at det var på tide å realisere drømmen. Permisjonstiden ble alt annet en lange late dager og hun kombinerte tiden som nybakt mamma med å lage forretningsplaner og markedsundersøkelser. Det var en travel og spennende tid, og hun sier selv at det har vært en ufattelig gøy reise.

Etter grundige undersøkelser og mye arbeid, fant Kristine ut at Bergen var klar for henne og Spleiset ble opprettet. Hjemmesiden (spleiset.no) ble lansert 8. november 2016, og kandidatene begynte å registrere seg tidlig. Etter kun 1 mnd i drift hadde et godt antall single mennesker registret seg, og vår database oppdateres kontinuerlig med flotte seriøse kandidater.

Den største utfordringen for en nyetablert bedrift er ofte arbeidet med å gjøre tjenesten og navnet kjent. For å få de rette kandidatene til å registrere seg, må de selvsagt vite at vi finnes. Kristine har gjort en fantastisk god jobb med å gjøre navnet kjent og har vært intervjuet av både av Vestnytt, Bergensmagasinet og Bergens Tidene. Spleiset ble også kåret som månedens bedrift hos Etablerersenteret i april 2017. Kristine har vært høyt og lavt på jakt etter nye kandidater og fått presentert Spleiset hos aktuelle klubber og arrangementer.

Etter hvert som etterspørselen økte, og nye kandidater stadig registrerte seg, bestemte Kristine seg for at det var på tide å få inn en til matchmaker. Matchmaking er ikke et yrke for hvem som helst, da det krever en naturlig intuisjon, god kunnskap og kompetanse om menneskelige relasjon. En må også være bevisst og trygg på seg selv om en skal kunne hjelpe andre mennesker. Det krever mye av en selv som menneske og en må våge å være ærlig og kreativ.

Etter sommeren bestemt Kristine seg for å få med seg en ny matchmaker med på laget, og da kom Tina inn i teamet.

I løpet av Spleiset sitt første år har vi blitt møtt med mye positivitet og nysgjerrighet, men også skepsis og frykt for det nye og ukjente. Vi har til og med blitt beskyldt for å drive med både hallikvirksomhet (!) og eskortetjenester. Heldigvis har vi godt med selvironi og har fått oss en god latter når vi har kommet over slike kommentarer. Vi kan jo presisere at vi ikke driver på med slikt.

Spleiset sine kunder betaler ikke for å få en mann/kvinne, men for at vi skal gjøre en grundig jobb for å hjelpe de til å lykkes i å få oppleve den store kjærligheten. I samarbeid med våre kandidater arrangerer vi stevnemøter, jobber med personlig utvikling og higer etter å skape en relasjon som er ment til å vare livet ut.

Det er utrolig spennende å få lov til å jobbe med å hjelpe andre mennesker til å finne sin sjelevenn. Vi er beæret og heldig som får ta del i en unik og individuell prosess. Det å få følge andre mennesker og ta del i, kanskje deres mest intime og sårbare, øyeblikk mens de «jakter på kjærligheten», gjør at vi hele tiden oppdaterer oss og lærer noe nytt. Det blir mye latter og moro, men også tårer og sorg. Vi elsker jobben vår, og er like spent hver eneste gang det er nye kandidater som skal ut på stevnemøte.

Et helt år er allerede passert, og på veien har Spleiset fått truffet mange fantastiske og unike mennesker som har gitt oss mye glede og nye erfaringer. Spleiset har møtt på hindre i veien og utfordringer som har bidratt til at vi hele tiden kan se nye løsninger og gjøre tjenestene våre enda bedre. Vi gleder oss til fortsettelsen og fremtidige bursdagsfeiringer. Det er en spennende tid i møte, følg oss gjerne på Facebook/Instagram for å holde deg oppdatert.