Hvorfor velger vi akkurat han eller henne?

Hvorfor velger vi akkurat han eller henne?

Husker du da du gikk på ungdomskolen eller gymnaset, den gangen du hadde et godt øye til Erik i klassen? Han var høy, blond og populær. Alt han sa og gjorde var riktig og han var kul!

Det var ditt livs store kjærlighet, men han ble aldri din. Du drømte om han og hadde allerede sett fremtiden for dere to sammen.

For Erik var det derimot bare en dame og det var Celine, hun var den deiligste damen på hele skolen.

De to ble et par.

Hvorfor var det akkurat de to som ble et par? Matchet de fordi de begge var populære? Eller var de rett og slett en skikkelig god match?

Det viktige førsteinntrykket

I dag treffes vi ikke nødvendigvis sammen ansikt til ansikt først, slik vi gjorde før. Vi bruker ikke sansene slik vi gjorde før, lukter, smaker, ler sammen. Det å treffe en person for første gang er noe helt eget. Det å kunne snakke sammen om livets små og store gleder og utfordringer over en kopp med kaffe er helt unikt for å kunne bygge opp den gode følelsen for hverandre – å kunne dele opplevelser sammen som man kan snakke om neste gang man treffes.

Hvordan skal vi finne denne kommende kjæresten? Når vi ut på byen? Finner vi en på jobben, eller blir dette for komplisert?

Hvordan finner du den du søker etter?

Vi shopper på nettet

Når vi bruker tid på nettdating – hvordan kan vi da vite hvordan han lukter, hvordan han ler og har han glimtet i øyet du er på jakt etter? I dag dømmer vi mye ut fra det vi ser på bilder. Er hun pen, kan jeg presentere henne for venner, familie eller på fest?

Hva med profilbeskrivelsen? Er ikke det den vi skal bli gammel med?

Skal ikke vi prate, var ikke kommunikasjon viktig, eller var det bildet som fanget din interesse?

Kan han han være min partner selv om han er blond, eller om han ikke er høy nok?

Er det en livspartner du søker? Eller bare en du skal vise frem? Søker du etter en du skal blir gammel med?

Hvordan tenkte du når du gikk på skolen? Hva var viktig? Hvem endte du opp med?

Liste opp og liste ned

Handleliste! Hva skal jeg ha?

Tjukk, høy, mørk, blond, slank!

Nei god utdannelse er viktigst, lege, advokat, nei professor!

Stryk ut det ble ikke riktig! Han må matche meg!

Vi blir så kritiske at vi kanskje glemmer det som er viktigst. Jeg vil ha, jeg ønsker, det må bi slik, ellers går det ikke.

Kan jeg møte henne, sveipe, sveipe….

Nei for stor nese, se på de øynene, tja! Oi der er han, sender han et vink. Tror du han svarer!

Hvorfor velger vi slik nå?

Lagoppstilling på skolen, jeg velger Else, Pål og Per, fordi de populære og ser bra ut!

Mange av oss tenker; når jeg blir gammel skal jeg og min kjære reise og oppleve. Nyte pensjonisttilværelsen sammen! Ja sammen, bare meg og han. Prate hele natten, drikke vin, gjøre de tingene vi liker sammen! Dyrke felles interesser, ha de gode samtalene og opplevelsene sammen fordi vi matcher.

Hvor er han? Hvorfor valgte jeg ikke henne? Vi som kunne kommunisert så inderlig godt sammen, ble hun oversett fordi jeg bare sveipet og sveipet….?