På vei til å bli spleiset med den rette!

av Linda Nordskog, gestalt psykoterapeut, coach og mental trener i Mentora – Bergen Helhetsklinikk www.bergenhelhetsklinikk.no Onlinekurs: https://linda-nordskog.mykajabi.com/store

Gratulerer med din bestemmelse om å finne kjærligheten. Det er helt sikkert flere der ute som vil passe godt sammen med deg.

Vær likevel klar over at selv om du har møtt den rette er det en reise med tanker, følelser og sommerfugler i magen, der det er viktig å gå på hjertets livsvei. Fra bestemmelsen om å møte opp på date, til flere møter og til dere blir kjærester og kanskje ønsker å flytte sammen er det helt nødvendig å jobbe med seg selv og være åpen, ærlig og klok i kommunikasjon og relasjon.

Når dere er forelsket så får dere god drahjelp av lykkehormoner som fosser gjennom kroppen, og det hjelper godt på vei. Og så er det kanskje først når dere skal flytte sammen at dere må finne gode og konstruktive måter å gi og ta, svelge kameler og si hva som er viktig for deg og spørre hva den andre er opptatt av.

Det kan være krevende når to voksne, selvstendige og aldri helt like personligheter skal flytte sammen. Ved litt planlegging og god kommunikasjon vil det på den annen side kunne bli en fantastisk reise. For det å bygge rede, og vokse sammen i kjærlighet er blant det vakreste vi kan gjøre sammen her i livet.

Jeg anbefaler at du er grundig og har en standard på dette, så vil du lettere treffe direkte på de som er gode partnere for deg. Bestem deg for å nyte denne fasen slik at du kan være i ett vakkert modus av glede, mot, egenkjærlighet og ro. Gi slipp på fortiden og uro for fremtiden, slik at du ikke låser deg i nevrotiske fordommer eller at du går i feller som å styres av frykt eller lytte til andre sine råd før du har forsøkt. Det er den viktigste bestemmelsen du tar, at du uansett hvordan «daten» går så vil du velge å være i en fantastisk og vidunderlig stemning med godt humør. Avtale? Da er du klar til mine råd:

Hvem ønsker du å møte?

Mitt råd på forhånd er at du skriver ned i en notatbok eller i et notat på mobilen hva du ønsker deg fra en partner, men samtidig ikke låser deg til dette. Drømmepartneren kan være helt annerledes, og det kan være full klaff likevel. Kjenn på hva hjertet og hjernen som to polariteter mener, og følg hjertet ditt. Les mer om dette under, og husk å kjenn på hva som skapes i deg av energi og liv sammen med den du møter eller ønsker å møte.

Skriv også ned noe om hvordan du ønsker å ha det og hva du vil gjøre i hverdag og helger. Videre kan du sjekke ut dette på «daten», og dele hva som er viktig for deg. Det er veldig viktig å være åpen og gjøre grundige samtaler før du er langt inne i et forhold.

Hva ønsker partneren?

Forbered deg med en del spørsmål, og la den andre fortelle om seg selv og sine drømmer for et forhold. Kanskje kan vedkommende fortelle om hva som er utfordrende også, så er du litt forberedt og dere kan gjøre det som er vanskelig sammen.

Hva var problemet i tidligere forhold?

Jobb også med hva du selv kan forbedre på bakgrunn av hva som gikk galt i forrige forhold. Ofte har de fleste av oss et potensial når det gjelder kommunikasjon og relasjonsbygging. Veldig mange vet for lite om å være i kontakt med hverandre. Regulering av følelser kan også være utfordrende. Mange sliter med å komme ut med hva de ønsker og vil, mens andre er i andre enden og tar helt styringen og overkjører den andre. Balanse er der forholdet vokser best, og så kan det krydres med variasjoner etter som livet er. Jeg kan med hånden på hjertet anbefale gestaltterapi på vår klinikk for å lære mer og trene på dette.

Hvorfor skal han velge deg?

Det er viktig at du kan selge deg godt inn, og at du kan fortelle om din empati, omsorg og medfølelse som er viktige egenskaper i et forhold. Videre er det viktig med tillit, og du kan dele av din personlighet for at den andre kan bli bedre kjent med deg og roe nervene som alltid er der i en date sammenheng.

Forbered deg på hvordan du kan møte tvilen om den daten du ønsker er interessert

Hvordan kan du sikre flyten i kommunikasjon og kontakt ved å være deg selv, autentisk og ekte? Det har stor betydning at du er levende tilstede, og nærmest gløder av engasjement og samtidig innehar en god ro i deg.

Hvordan ser livet ut etter at dere har blitt et par?

Våg å snakke sammen om hvordan dere vil skape samlivet sammen, og denne praten er et hyggelig tema som det er klokt å ta opp gjennom de ulike fasene i dating og kjæresteliv.

Det er klokt å bruke et øyeblikk på å tenke på hva intensjonen med det du tar opp er, og den bør intelligent være noe konstruktivt og oppbyggende. Så ha som intensjon at dette herlige temaet er en fest å snakke sammen om. Og dette blir som å sette seg livsdrømmer sammen, og dere kan ikke nå disse drømmene uten videre, om dere ikke først har blitt enige om hva dere ønsker sammen.

Valg mellom partnere

I kjærlighet kan det gå i rykk og napp når en er på utkikk etter en partner. Det kan være stille før kjærlighetsstormen, og plutselig har du flere aktuelle kandidater å velge mellom på en gang. Da gjelder det å ha et åpent sinn og et åpent hjerte slik at du virkelig kan gå i deg selv og kjenne på hva som er rett.

Har du et valg? Følg ditt hjerte. Fornuften er forstyrret av gammel læring som kommer fra andre mennesker som ikke er deg. Bare du er eksperten her, så trygg deg selv og om du kjenner at du trenger å kvinne / manne deg opp, så er coaching hos Bergen Helhetsklinikk et klokt valg. Her kan du også skaffe deg online kurset «Mester i eget liv», og bruke når det passer deg.

Hva tror du skjer om du følger ditt hjerte?

Her er et eksperiment: Strekk frem hendene, og tenk deg at du har hjertet i den ene hånda og hjernen i den andre. Tenk deg valgene i hver hånd og bruk kreativiteten på hva som skjer om du følger hjernens livsvei eller hjertets livsvei.

Hjernen er styrt av å overleve og unngå ubehag. Vi kan si at det er fornuften som styrer for å sikre din overlevelse, og ikke din lykke. Sammen med det du har svelget i oppdragelsen og senere formingen av deg selv gjennom din utdanning og erfaring i arbeidslivet, styrer vi instinktivt etter fornuften – og ikke DEG. Dette leder til en ny sirkel av det du har fra før, og ikke noe nytt. Derfor er det klokt å jobbe med seg selv for å spytte ut noen gamle psykologiske biffbiter vi har svelget opp gjennom livet. De vil bare skape kaos og sabotasje i tankene nå.

En annen mulighet, eller livsvei, er at du følger hjertet ditt. Når du kjenner du får energi og kraft i kropp og sinn av å tenke på denne muligheten så er det hjertets livsvei. Velg denne veien, for her er du hel og levende.

Noen kan protestere med at de kan miste alt. Og jeg svarer at den andre muligheten er at du kan klare alt. Du bestemmer hvordan du vil leve livet ditt. Jeg heier på din livslykke og at du får løst dine livsoppgaver og livsdrømmer.

Dette er et ledd i et prosessarbeid, der du får makten til å skape livet ditt og gjør som DU vil med den største selvfølgelighet.

Når det er noe du vil og har lyst til, så anbefaler jeg å følge hjertet ditt. Det er der gleden, engasjementet og spenningen er.

Med lyst, glede, engasjement og kontakt med hele deg, klarer du det du virkelig ønsker. Vær tro mot deg selv, og følg hjertet ditt.

En siste ting

Om du ikke kjenner at du får kontakt med hjertet ditt, må det kanskje åpnes. Noen har blitt såret eller skremt, og lukket det så godt igjen at de ikke får kontakt med denne delen av seg selv. Da anbefaler jeg at du får litt hjelp av oss terapeutene i Bergen Helhetsklinikk, avd. Mentora. Vi hjelper deg også med valg av alle slag, og vi er eksperter på relasjoner, stress og selvregulering. Vi tilbyr også parterapi, noe som er mulig å gjøre i en så tidlig fase som dating og innledende forhold. Og vi jobber svært mye med selvstøtte, selvfølelse, selvbilde og selvtillit, noe som kan ha mye for seg når du skal ut og skinne for din potensielle drømmepartner.

Få mer inspirasjon ved å følge oss på Facebook, der er det både blogger og videoer om det som kan bety mye og inspirere deg i livet ditt. Bruk tid på livet ditt, for ingenting er viktigere enn det.

Hell og lykke.

Alt godt til deg og kjærligheten,

Linda Nordskog for Bergen Helhetsklinikk, avd. Mentora

Linda Nordskog er gestalt psykoterapeut, coach og mental trener i Mentora – Bergen Helhetsklinikk www.bergenhelhetsklinikk.no Onlinekurs: https://linda-nordskog.mykajabi.com/store Hun har også skrevet boken «Slik vokser du – Bli deg selv» som er en egenterapibok du kan slå opp i, eller jobbe med som et verktøy i dine egne prosesser.